Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Marlen2

24. 7. 2012 7:48
moji

rodiče si tak tochu pamatovali konec druhé války.V té době byl děti.Další život se jím odvíjel zhruba v tom duchu jak píšete.Já osobně nenadávám na žádný režim, dívám se na život tak nějak z jiného úhlu,upřímně-je pravda že nám nemohli ledasco dopřát ačkoliv se snažili nevynechat v práci ani den (opravdu v ní pracovali) já jsem si pak jak za komunismu tak po "sametové" prostě pod vlivem jejich výchovy také jela podle pravidel-zaměstnání(také jsem v něm opravdu pracovala)bylo a je pro mě prioritou,protože rodina je u mě na prvním místě a potřebuje fungovat,tedy i jíst,oblékat se a dopřát si dovolenou,protože k životu patří a je důležitá pro nabrání další energie.

5 1
možnosti
M

Marlen2

24. 7. 2012 7:48
Re: moji

Co se povinné vojenské služby týče-zastávám názor že se rušit

neměla-všichni chlapi z mé rodiny na ni vzpomínají rádi,buzerace  na

nich kupodivu zanechala spíš dobré následky-smysl pro

povinnost,"nepodělají" se hned z větších problémů a jsou to zodpovědní

chlapi.Což některým dnešním mladým mužům chybí jak sůl.;-)

5 1
možnosti
V

vsemu.rozumim

24. 7. 2012 7:42
Stop komarum!!

na ne tu nikdo neni zvedavej!fronty na banany, na auta poradniy,rusaci za kazdym rohem esenbak sousedi udavaci nemoznost vycestovat do zapadniho nemecka hnusna moda bolsevicka propaganda v televizi i novinach;-O

2 1
možnosti
SD

Dodo.01

24. 7. 2012 8:38
Re: Stop komarum!!

Dneska je to o moc lepší: fronty na ÚP, operace na pořadník, drogový dealeři za každým rohem, sousedi neviditelni, nemoznost se z dovoleny vratit, hnusna moda propaganda v televizi i v novinách. Jednoduché vidění světa vybrat jen to špatný nebo dobrý nemyslíte.

3 1
možnosti
VK

buchlovann

24. 7. 2012 7:38
částečně máš pravdu

Noha, předpokládám, že jsi to Ty.Sloužil jsi v roce 1973  u 613 RTH v Moravské Nové Vsi a pokud si pamatuju, byl jsi u šoférů.Tomu odpovídal Tvůj stále ušmouraný zjev a Tebe charakterizovalo stálé mumlání nějaké nespokojenosti, vůči všemu.Musím souhlasit s Tvojím, že jsme měli strašně fajn rodiče, ale přesto na tu dobu rád vzpomínám.Nebyly sice banány,nemohli jsme jezdit na Západ, ale žilo se jaksi jednodušeji a klidněji.Mám se dnes výtečně. Mohu si dovolit jakoukoliv zahraniční dovolenou a koupit si  vše , co se mi líbí, ale štve mě to rozkrádání všeho od našich zlodějských politiků a jejich bohorovnost.

1 1
možnosti
MH

kolos.veliky

24. 7. 2012 7:48
Re: částečně máš pravdu

To je taky výsada, které si važte. Mohl byste tehdy ukázat na politika a říct že je zloděj nebo bere úplatky? Z uranových dolů by Vás vynesli nohama napřed. Pokud by Vás STB neumlátila ještě ve vazbě.

3 1
možnosti
PH

petrph

24. 7. 2012 7:34
vidíte to moc tragicky

Tehdejší rodiče rozhodně nemuseli (aspoň nějak v posledních dekádách  socialismu) pracovat šest dnů v týdnu aby uživili  své děti.On se sice párkrát za rok vyhlásil "subótnik", kdy museli jít všichni do práce (a dokonce i ty děti do školy), ale žádné peníze navíc "na uživení " za to nedostali, to byla prostě směna odpracovaná navíc a zadarmo. Jestli si někdo chtěl přilepšit navíc k socialistickému paušálnímu platu, tak leda černotou, melouchařením nebo vexlováním... :-)

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

24. 7. 2012 7:38
Prosím, přečtěte si ten blog ještě jednou

A pak nebudete muset redukovat celou dobu komunismu na 80. léta.

1 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
nechci být obyčejný člověk, dle kampaní ČSSD, ale jsem konzervativně založený, což se jistě každému líbit nebude. Ale co naplat, jsem prostě takový.No a v diskuzi jsem "miraska", i když to asi lze poznat.